Csoportfejlesztési szerepek az Agile Coach munkájában – 2

Még tavaly, 2022 tavaszán, a Metropolitan Egyetem Business és Teamcoach szakirányú továbbképzés zárásaként írtam szakdolgozatot. A szakdolgozat alapja egy kisebb kutatás, interjúsorozat eredménye volt, ami arra adott választ, vajon a különböző csoportfejlesztési szerepek, hogyan jelennek meg az Agile Coach munkájában és maga a coaching hogyan viszonyul ezekhez a szerepekhez, az Agile Coach csapatokkal történő együttműködéséhez.

A szakdolgozat megírása után sok pozitív visszajelzést kaptam a munkámról, ami egyrészt nagyon jó érzésekkel töltött el, másrészt megerősített abban, hogy valamilyen formában közzétegyem a szakdolgozatom.

A Magyar Coachszemle minden évben lehetőséget nyújt a coach szakma frissen diplomázott tagjainak, hogy rövidített formában közzé tehessék a munkájukat. Erre a lehetőségre rácsatlakozva végül úgy alakult, hogy nem egy, hanem két cikk született a szakdolgozatomból, melynek első része ma került ki a Magyar Coachszemle oldalára Tudatos szerepváltások Agile Coach-ként az Agilis ceremóniákban címmel.

Ajánlom olvasásra szeretettel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük