Önbizalmat építünk. Veled. Érted!

Coach-ként gyakran találkozom az ügyfeleimnél valamilyen szintű önbizalomhiánnyal, de ez nincs másként a hétköznapi életben sem a körülöttem lévőkkel. Családtagokkal, barátokkal, ismerősökkel vagy kollégákkal beszélgetve is sokszor terelődik a téma a bizonytalanság, az önbizalomhiány felé.

Még augusztusban két meghatározó dolog történt velem. Az első az volt, hogy nem kis meglepetésemre, Komócsin Laura – akinek a nevét a coaching szakmában biztosan, de talán azon túl is szerintem sokan ismerik – ismerősnek jelölt a Facebook-on. Bár vannak közös, személyes ismerőseink, de még soha nem találkoztunk, mégis egy percig se gondolkoztam a jelölés elfogadásán, hiszen akkor is és azóta is megtisztelve érzem magam, hogy ismerősnek jelölt.

Rögtön aznap felugrott a Facebook-on Laura bejegyzése egy általa indított kezdeményezésről, az Önbizalomnöveldéről. Alig olvastam végig a bejegyzést, már kattintottam is a benne található link-re, ami egy önbizalmat felmérő tesztre vezetett és hamarosan meg is kaptam a meghívást az Önbizalomnagykövetek közé.

De mit is takar ez a kezdeményezés?

Komócsin Laura MCC, a Business Coach Kft. ügyvezető igazgatója által végzett nemzetközi önbizalomkutatás alapján az az eredmény született, hogy a magyarok önbizalma alacsonyabb a nemzetközi átlagnál.

Célunk, hogy a program segítségével 3 év alatt azaz 2025 nyarára a magyar önbizalom elérje a nemzetközi átlagot, ezzel hozzájárulva versenyképességünk és össz boldogsági szintünk növekedéséhez.

onbizalomnovelde.hu

Elsőre merésznek tűnhet a célkitűzés, de Laura energiája és lelkesedése pár nap alatt több mint ötven trénert, coach-ot mozgatott meg, majd ez a létszám pár hét után már száz fölött volt. Ők, azaz mi vagyunk az Önbizalomnövelde Nagykövetei, akik ingyenesen, Magyarország teljes területén, minden megyét lefedve fogunk csoportos foglalkozásokat tartani különböző célcsoportoknak. Ezeken a foglalkozásokon olyan eszközöket adunk át a résztvevőknek, amik segítségével ott és reményeink szerint a jövőben is meg tudjuk erősíteni a résztvevők önbizalmát és növelni az önbizalom szintjüket.

Első lépésként Laurától kaptunk egy képzést arról, hogyan tudjuk a legjobban támogatni majd azokat, akiknek csoportos foglalkozást fogunk tartani. A képzés végén még egy helyes oklevelet is kaptunk, ami hivatalosan is igazolta, hogy immár teljes jogú Nagykövetei vagyunk az Önbizalomnöveldének.

„És hol vagy ebben Te?”

Agilis módszertani támogatóként gyakran teszem fel ezt a kérdést a csapataimnak, vagy a kiemelt szerepkörben dolgozó kollégáknak, amikor olyan elakadásokról, problémákról beszélnek, amire azt mondják, nem ők maguk tudják azokat megoldani. Ez mindig elgondolkodtatja Őket és ez nem volt másképp se velem, amikor arra kerestem a választ, én hogyan tudok ebben az egész programban a lehető leghatékonyabban közreműködni.

Először azt gondoltam, kiképzem magam Nagykövetnek, majd megtartok néhány csoportos foglalkozást igény és érdeklődés szerint. Laura és a többiek lelkesedése azonban már az elején elsodort és kisvártatva ott voltam abban a szűk csoportban, akik a program fogaskerekeit mozgatják. Így már nem csak csoportoknak segítek, de az egyéni coaching folyamat kialakítását, az ezzel járó adminisztráció alapjait is én csináltam meg és azóta is én koordinálom a teljes folyamatot.

Azt gondolom, bárkinek az önbizalom szintjét lehet és érdemes növelni, mert a magabiztosabb emberek boldogabbak tudnak lenni. Az pedig, hogy ezt önkéntesen tesszük, tehetjük meg mi, Önbizalomnagykövetek, az egy ajándék számunkra, hiszen mi is kaptunk támogatást akkor, amikor a mi önbizalmunk felépült és ezt most viszonozni tudjuk és viszonozni is akarjuk.

Arra bíztatlak, csatlakozz Te is, mérd fel az önbizalmadat az Önbizalomnövelde tesz link-re kattintva és bátran élj a lehetőséggel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük